24 / 24 pelipäivää pelattu
Kausi on päättynyt!

Myttysen rankkarimaali

 • Jarno Nyman · 2016-12-14 22:53:05
   Myttysen rankkari annettiin alivoiman aikana, kuuluisiko tuosta tehdystä rankkarimaalista tulla myös alivoimamaalipisteet?
  • Ville, Ylläpito · 2016-12-14 23:17:00
    Sitä ei ole merkattu alivoimalla tehdyksi joten ei kuuluisi.
   • antti immonen · 2016-12-14 23:30:10
     Myttysen vl kilpailussa tekemä maalihan on voittomaali koska vastustaja ei tehnyt vl:ssä yhtään maalia?
    • Ville, Ylläpito · 2016-12-14 23:37:10
      Ilomäen maali on voittomaali. Se on Liigan sääntöjen ja tilastoinnin mukaan ratkaisevan eron tekevä maali. Eli Myttyselle ei siitäkään lisäpisteitä.
     • Jenni Elo · 2016-12-15 00:20:51
       Tälläisestä tilanteesta on aiemmin tällä kaudella jaettu AV maali pisteet.. 6.10 pelatussa ottelussa Kookoon pelaaja teki alivoimalla rankkarista maalin, eikö tällöin myös tästä pisteet kuuluisi?
      • Jarno Nyman · 2016-12-15 00:40:20
        Hei,

        Aloinpas selaamaan noita tilastointisääntöjä läpi, ja Liigan sääntöjen mukaan voittomaali itse asiassa kuuluisi Myttyselle, näin siellä nimittäin sanotaan: "Voittomaalikilpailussa ratkaisevan maalin tekijä on voittomaalintekijä (esim. jos joukkue voittaa voittomaalikilpailun 2-0, niin ensimmäisen maalin tekijä tilastoidaan voittomaalintekijäksi). (VM = voittomaali, VL= voittomaali voittomaalikilpailussa)". Eli Liigan tilastoissa taitaa olla virhe kun voittomaali on nyt Ilomäelle merkattu, näinköhän ne tuon huomaavat korjata.

        Tuosta alivoimalla tehdystä rankkarimaalista en löytänyt mitään mainintaa että miten ne pitäisi tilastoida. Muistaakseni rankkarimaaleja olisi joskus tilastoitu ali- tai ylivoimalla tehdyksi, mutta saatan muistaa väärinkin.

        Nää on tärkeitä juttuja :-)
       • Jarno Nyman · 2016-12-15 00:44:00
         Tälläisestä tilanteesta on aiemmin tällä kaudella jaettu AV maali pisteet.. 6.10 pelatussa ottelussa Kookoon pelaaja teki alivoimalla rankkarista maalin, eikö tällöin myös tästä pisteet kuuluisi?
         No en näköjään muistanutkaan väärin :-) 6.10. tosiaan KooKoon Broadhurst on tehnyt alivoimarankkarimaalin, joten eikös tämä Myttysen vastaava tämänpäiväinen nyt pitäisi kaiken järjen mukaan samoin tilastoida? Vai onko säännöt tässä välissä muuttuneet..?
        • Ville, Ylläpito · 2016-12-15 08:27:02
          Ensin tuosta VL-kisasta. Liiga on tällä tavalla ilmoittanut voittomaalin tekijän tällä kyseisellä tavalla niin pitkään kun muistan. Ihan sama kaava täyttyy eilisessä HIFK-Sport ottelussa. Puustinen teki ensin ja Rask teki toisen minkä jälkeen Sportilla ei ollut enää mahdollisuutta nousta tasoihin. Ja Raskille on VM merkattu. Eli tuo on linjassa Liigan tilastoinnin kanssa. Jos sulla on linkki tuohon sääntökohtaan niin mieluusti luen? Tuota tapaa nimittän käytetään NHL:ssä. Ja Liigan säännöissä en tuota mainintaa täältä löydä VL-kisan alta: http://liiga.fi/liiga/kilpailusaannot

          Ja nyt kun tarkemmin katsoin näitä molempia AV-rankkareita niin molemmat vähän sekavia tapauksia. Broadhurstin tapauksessa vastustaja sai samassa ajassa 2min jäähyn. Eli käytännössä joukkueet ovat olleet tasalukuiset kun rankkaria on ammuttu. Toisin kuin Myttysen tapauksessa.

          Luotetaan kuitenkin Liigan tilastoihin ja niiden mukaan mennään. Ja toki korjataan jos tarvetta ilmenee. Voin toki pyytää selvennystä tuon säännön osalta.
         • Jarno Nyman · 2016-12-15 09:43:48
           Moi Ville,

           http://www.finhockey.fi/kilpailutoiminta/kilpailusaannot/ tuolta kun luin noita kilpailusääntöjä, sivulla 28 mainitaan kohdassa 6.14. että voittomaalikilpailuissa käytetään kansainvälisiä sääntöjä muutamalla poikkeuksella. Poikkeukset on listattu alle, ja niissä ei ole tuosta voittomaalimerkinnästä mitään mainintaa. Tuolta http://www.leijonat.fi/files/Jaakiekkosaannot/Jaakiekon_virallinen_saantokirja_2014-18.pdf taas olin löytävinäni nämä kansainväliset säännöt, joissa voittomaalikilpailun osalta sanotaan sivulla 110 näin :

           VOITTOMAALI
           Ratkaisevan maalin tekijä tekee voittomaalin. Silloin kun voittava joukkue tekee ottelussa
           vähintään kaksi maalia enemmän kuin vastustaja, niin voittomaalintekijäksi tilastoidaan
           ratkaisevan maalin tekijä (esim. joukkue voittaa 5-2, niin joukkueen kolmannen maalin tekijä
           tilastoidaan voittomaalintekijäksi). Voittomaalikilpailussa ratkaisevan maalin tekijä on
           voittomaalintekijä (esim. jos joukkue voittaa voittomaalikilpailun 2-0, niin ensimmäisen maalin
           tekijä tilastoidaan voittomaalintekijäksi). (VM = voittomaali, VL= voittomaali
           voittomaalikilpailussa)

           Tuon esimerkin mukaan minun käsittääkseni olisi pitänyt eilisellä kierroksella pistää voittomaalit Puustiselle ja Myttyselle. Jännä jos tuo tilastointi on ollut pitkän aikaa eri tavalla kuin säännöissä ja varsinkin tuossa erikseen laitetussa esimerkissä on sanottu. Vai onko tuo löytämäni sääntökirjat sitten vielä jotain eri sääntökirjoja jotka ei Liigassa pädekään.. hankalaa :-) ja joku joskus sanoi että ei näitä sääntökirjojen mukaan vihellellä :-) Samapa tuo toisaalta, kunhan aina vaan tilastoidaan samalla tavalla.

           Tosin, noiden alivoimarankkareiden tapauksessa ei kyllä edelleenkään minun ymmärrykseni mukaan olla nyt tilastoitu noita kahta eri tilannetta samalla tavalla. Tuossa 6.10. KooKoo ollut alivoimalla, koska rankkari on vihelletty ajassa 59:59 ja KooKoo on saanut ajassa 59:14 2 minuutin jäähyn. Jotta tilanne olisi sekavampi, KooKoo on myös ottanut maalivahdin pois 59:54, eli sen takia siellä on ollut yhtä monta kenttäpelaajaa molemmilla jäällä, mutta alivoimalla KooKoo on tuossa ollut. 6.10. tilastoihin on merkattu rankkarimaalin kanssa samalle ajankohdalle vastapuolen pelaajalle kampitus rike, ilman 2-minuuttista, ja eilen kävi ihan samalla tavalla, KalPa sai jäähyn 16:41, Myttynen sai rankkarin ajassa 18:16 eli alivoiman aikana, ja vastapuolen pelaajalle oli samassa ajassa merkattu kiinnipitämisrike ilman 2-minuuttista. Ihan samanlaiset tilanteet nuo minun tajuntani mukaan on, alivoimalla tulleet rankkarit, joista tehtiin maali, ja vain toinen niistä merkattiin alivoimamaaliksi. Ei oo reiluu :-)
          • Ville, Ylläpito · 2016-12-15 11:20:59
            Tuo lainaamasi pätkä on tosiaan Jääkiekkoliiton säännöistä, mitkä noudattavat IIHF:n säännöstöä. Liigan omat säännöt poikkeavat voittomaalikisan kohdalla tästä. Eli tuon voittomaalikisan kohdalla on voittomaalit merkitty näissä molemmissa ja jo aiemmissakin tapauksissa oikein. Tuosta löytyy tosiaan maininta Liigan sivuilta tuosta linkistä minkä tuohon yläpuolelle jo laitoinkin aiemmin. Eli tämä on tältä osin kunnossa.

            Mutta tuosta alivoimamalla tehdystä rankkarista sain juuri viestin, että asia selvitetään, että onko ilman av-merkintää vai av-merkinnän kanssa. Eli oletan , että jonkunlainen korjaus tulee. Joko lokakuun Broadhurstin maaliin tai sitten eiliseen Myttysen. Kerrotaan kun asiaan tulee selvyyttä.