17 / 21 pelipäivää pelattu
Vaihdot suljettu - Pelit käynnissä

Nykymuotoisen Liigapörssin jatko uhattuna 26.11.2019

Poliisihallitus kieltää nykymuotoisen Liigapörssin

Liigapörssi on 25 vuotta tuonut jääkiekon ystäville elämyksiä ja kiinnostavaa lisäsisältöä. Sen ympärille on vuosien varrella rakentunut tiivis pelaajayhteisö, joka elää ja hengittää mukana Liiga-kauden tapahtumissa.

Arpajaislain noudattamista valvova Poliisihallitus on kiinnittänyt huomionsa Liigapörssiin. Heidän näkemyksensä mukaan Liigapörssi täyttää arpajaislain arpajaisten ja rahapelin määritelmät, ja 25.11. annetun päätöksen mukaan nykymuotoisen Liigapörssin toiminta tulee uhkasakon uhalla lopettaa.

Kieltopäätös perustuu arpajaisten määritelmään ja siihen, että menestyminen pelissä perustuu ainakin osittain sattumaan. Liigapörssiä pyörittävän Ilta-Sanomien mukaan kyse on taitopelistä, jossa menestyminen perustuu osaamiseen ja taitoon ja siten esimerkiksi pelin voittaminen ei perustu arpajaislain tarkoittamalla tavalla sattumaan. Korkein syyttäjäviranomainen, Valtakunnansyyttäjänvirasto on tullut Ilta-Sanomien kanssa samaan tulokseen päätöksessään vuonna 2010. Tähän päätökseen toiminnassa on nojauduttu ja jatkettu Liigapörssin kehittämistä ja kiinnostavan lisäsisällön tarjoamista lätkäfaneille.

Tulemme noudattamaan kieltopäätöstä, ja tällaisenaan Liigapörssi tulee päättymään käynnissä olevaan 3. jaksoon.

Selvitämme jatkomahdollisuuksia ja sitä, millaisia muutoksia eri vaihtoehdot toisivat palveluun. Jatkosta, jaettavista palkinnoista (jakso sekä kausi) sekä mahdollisuudesta rahojenpalautuksiin kausitunnusten osalta tiedotamme myöhemmin lisää.

Poliisihallituksen päätös on meille iso yllätys. Olen erittäin pahoillani meidän kaikkien, tekijöiden sekä käyttäjien, puolesta tästä tilanteesta. Liigapörssin tiimillä ja varmasti myös käyttäjillä kuitenkin olisi halu jatkaa yhteistä hyvää tekemistä.

Pyydän malttia kysymysten suhteen. Tiedotamme jatkosta sitä mukaan kun saamme lisätietoja ja omat suunnitelmamme valmiiksi.

Terveisin,

Ville, IS Liigapörssin Game Manager